Διακόπτονται οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία των ΗΠΑ και του Καναδά

Διακόπτονται οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία των ΗΠΑ και του Καναδά

Αρ. Πρωτ. 12311/29.06.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολόγηση, το Υπουργείο Παιδείας καταφεύγει στην διακοπή της απόσπασης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε σχολεία των ΗΠΑ και του Καναδά. Η απόφαση αυτή της αρμόδιας Υπουργού για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η πολιτική αυτή; Η κυρία Υπουργός διακόπτει τις αποσπάσεις και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν άμεσα και χωρίς δεύτερη ειδοποίηση. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν πληρωθεί μόνον  μέχρι τον Μάρτιο, δεν έχουν λάβει καν τα χρήματα των εισιτηρίων τους και της οικοσκευής τους, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο τους ανακοινώνει ότι θα πληρώσει μόνο το εισιτήριο της επιστροφής. Σημειωτέον, ότι τα παιδιά των εκπαιδευτικών αυτών χάνουν το δικαίωμα των ειδικών εξετάσεων.

Η αδικαιολόγητη αυτή απόφαση της αρμόδιας Υπουργού ανατρέπει τον προγραμματισμό που έκαναν οι εκπαιδευτικοί αυτοί για τα επόμενα χρόνια, ενώ αυτοί κρίνονται απαραίτητοι  για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να εξηγήσει την αναίτια αυτή απόφασή και τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη της και να την ανακαλέσει όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και αναστάτωση σε όλους τους αποσπασμένους Έλληνες εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Για ποιους λόγους το αρμόδιο Υπουργείο προχωρά στην διακοπή της απόσπασης των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες των ΗΠΑ και του Καναδά;

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του αυτή;

Απάντηση Υπουργείου